Öt éve történt - Földrengés Haitin

2010. január 12-én, helyi idő szerint valamivel délután öt óra előtt 7-es erősségű földrengés rázta meg Közép-Amerika legszegényebb országát, Haitit. A rengés epicentruma a fővárostól, Port-au-Prince-től nagyjából 25 kilométerre volt.

A Hispaniola szigetének nyugati részén elterülő ország kétharmadát hegyek borítják és az úthálózat is rendkívül elmaradott, ezért a sérültek felkutatásában és elszállításában valamint a túlélők ellátásában – ahogy az ilyen helyzetekben lenni szokott – ismét nélkülözhetetlennek bizonyultak a helikopterek és a szállítógépek. A katonai repülőeszközök és azok üzemeltetésére alkalmas hadihajók tekintetében az Egyesült Államok (Operation Unified Response) és Kanada (Operation Hestia) mozgósította a legnagyobb erőket, de magyar felségjelű repülőgép is részt vett a szállítási feladatokban.

haiti-cvn70-100115.jpg

A USS Carl Vinson négyéves nagyjavítás után, január 12-én indult első útjára, Dél-Amerika megkerülésével az Egyesült Államok nyugati partjához. Tizenkét órája volt úton, amikor a floridai Mayport közelébe rendelték, hogy a fedélzetére vegyen 19 helikoptert, műszaki személyzetet és vegyes rakományt. Repülőezrede nem települt a fedélzetre. Miután a hordozó megérkezett Haiti partjaihoz, a repülőüzemet úgy tervezték meg, hogy a helikopterek két feladat közötti tankolása és a C-2-es szállítógépek fogadása és indítása ne zavarja egymást. Ráadásul a C-2-esek repülése idejére a Carl Vinsont a partoktól távolabb kellett vinni, hogy szállítógépek le- és felszállásához felgyorsíthassák.

haiti-uscgc-forward.JPG

A földrengés idején az amerikai Parti Őrség egyik hajója a haditengerészet kubai, guantanamói bázisánál horgonyzott. A HH-65 Dolphin helikopterrel felszerelt USCGC Forward-ot másnapra Haiti partjaihoz vezényelték. Mivel a nemzetközi repülőtér irányítótornya használhatatlanná vált, néhány óráig a USCGC Forward kommunikált az érkező gépekkel.

haiti-us-atc.jpg

Az amerikai irányítók már január 13-án megérkeztek. Felállítottak egy asztalt, bekapcsolták rádióikat és kézbe vették a főváros repülőterének légiforgalmi irányítását. Felvezető kocsi helyett motorkerékpárral mutatták meg az állóhelyet a beguruló gépek pilótáinak.

haiti-c130-runningengine-100114.JPG

Port-au-Prince nemzetközi repülőterén járó hajtóművek mellett rakodnak ki egy C-130-ast, január 14-én, két nappal a földrengés után. A rövid fordulóidő különösen az első napokban volt nagyon fontos, mivel a repülőtér korlátozott méretű előtérrel rendelkezik. A kirakodott gép a lehető leggyorsabban elindult, hogy a helyére egy másik állhasson. 

hestia-ch146-100114.jpg

Kanada hat darab CH-146 Griffon helikoptert küldött Haitire. A gépeket négy ezredtől válogatták össze. Valamennyi légi úton érkezett, vagy egy CC-177 Globemaster fedélzetén vagy egy kicsit lassabban, a saját (forgó)szárnyán – négy nap alatt. 

haiti-c2-gitmo-100115.jpg

C-2-esek és E-2-esek Guantanamóban, amely nagyjából 300 kilométerre van Port-au-Prince-től. A hajófedélzeti szállítógépek a floridai Jacksonville, Guantanamo és a Haiti előtt hajózó USS Carl Vinson között ingáztak, hogy az általuk leszállított rakományt a hordozó helikopterei partra szállíthassák vagy eloszthassák a többi hajó között. Az E-2-esek a légi helyzetképet biztosították Haiti térségében, ahol a segélyszállítmányokkal érkező és induló repülőgépek és a helikopterek miatt a légiforgalom a megszokott többszörösére növekedett.

haiti-c130-oc135b-100116.JPG

Egy amerikai Hercules szállítógép közelít Port-au-Prince repülőteréhez január 16-án. Az USAF fotója egy OC-135B fedélzetéről készült. 

haiti-sh60f-100116.jpg

Három SH-60F Seahawk, röviddel a felszállás előtt. A helikopterek egy feladat során általában 3-6 leszállást hajtottak végre a szárazföldön, sérülteket szállítva az ellátóhelyekre vagy a sziget más részére és csak ezután tértek vissza a hajókra. 

haiti-portauprinceintl-200117.jpg

Port-au-Prince nemzetközi repülőtere zsúfolásig telt a polgári és katonai szállítógépekkel. Olyannyira, hogy számos gépet át kellett irányítani a keleti szomszéd, a Dominikai Köztársaság nemzetközi repülőterére; rakományukat onnan szállították át Haitire. Nemcsak a helyhiány korlátozta a forgalmat, a reptéri üzemanyag tárolók tartalma is vészesen fogyott.

haiti-airdrop-100118.JPG

Élelmiszer és ivóvíz a levegőből. A C-17-esek számos alkalommal ejtőernyővel juttatták földre a rakományukat és már fordultak is vissza a következőért.

haiti-haw-100118.jpg

Január 18-án amerikai, svéd, norvég, lengyel és román hajózók alkotta személyzettel a fedélzetén a havas Pápáról Haiti felé indul a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) C-17-ese. A repülőgép észt, finn, dán és norvég felszerelést valamint svéd szakembereket juttatott a földrengés sújtotta országba. A HAW  még két repülést teljesített Haitire és ugyancsak ők szállították haza azt a magyar egészségügyi csoportot, amely a földrengés után 11 napig segített a túlélők ellátásában.

hestia-ch146-jacmel-100118.jpg

Január 18. Egy kanadai Griffon helikopter készül a felszállásra Haiti déli részén. 

hestia-cc177-paupr.jpg

A kanadaiak CC-177-es szállítógépe szintén Port-au-Prince repülőterét használta. A kanadai Globemasterek napi két fordulót teljesítettek, a lassúbb Herculesek két nap alatt hármat.

haiti-hh60j-killick-100119.jpg

Haiti közel van az Egyesült Államokhoz, így a Parti Őrség helikopterei is gyorsan bekapcsolódhattak a feladatokba. A képen egy HH-60J Jayhawk helikopter használja leszállóhelyül a Haiti Parti Őrség egyik bázisát. Ekkor még senki sem gondolta, hogy hét és fél hónap múlva hazai terep, New Orleans lesz az a hely, ahol a U.S. Coast Guard helikopteres kutató-mentő képessége maximálisan ki lesz használva.

haiti-lha4-ussnassau-karib100112.jpg

A USS Nassau helikopter-hordozó arzenáljából a helikopterekre, a légpárnásokra, a partraszálló hajókra volt szükség, a Harrierekre nem. A Nassaut Haiti északi partjaihoz vezényelték. A repülőgép-hordozókhoz hasonlóan, a helikopter-hordozók is rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyekre az ilyen segítségnyújtáskor szükség van. Szinte korlátlan mennyiségben képesek előállítani ivóvizet, jól felszerelt egészségügyi részleggel és műtővel rendelkeznek, nagyméretű nyitott fedélzetük révén hatalmas a tároló kapacitásuk, saját "repülőtérrel" rendelkeznek, ahonnan saját repülőeszközeikkel képesek gyorsan a megfelelő helyszínre juttatni a segítséget.

haiti-lhd5-20100120.jpg

Haiti nyugati partjainál mozdulatlanul áll a vízen a USS Bataan, fedélzetén a tengerészgyalogság, a haditengerészet és a Parti Őrség helikoptereivel. 

haiti-comfort.jpg

Január 20-ától a USNS Comfort kórházhajó is bekapcsolódott a sérültek ellátásába. A 70000 tonnás egykori tanker 1987-óta funkcionál 1000 ágyas kórházhajóként. Egyszerre két helikoptert fogadhat.

haiti-sh60b-normandy-100123.jpg

A USS Normandy rakétás cirkáló SH-60B helikoptere egy fertőzött gyermekért érkezik az ideiglenes leszállóhelyre, január 23-án. A MEDEVAC feladatok többségét mérete miatt a Seahawk típus repülte. A Normandy és a USS Bunker Hill cirkálók nemcsak helikoptereikkel segítettek, hanem a légiforgalmi irányításban is. 

hestia-uh60-ch124-jacmel100120.jpg

Sea King és Black Hawk – két helikopter-generáció Haitin.

haiti-an124-homestead-100121.JPG

Floridában egy mobil repülőtéri irányító központot rakodnak be egy An-124 Ruszlánba.  

haiti-gitmo-100124.jpg

A szállításból a légifuvarozó cégek is kivették a részüket. Itt éppen egy Boeing 747-es érkezik Guantanamóba. Rakományát katonai gépek szállítják majd tovább. Az előtérben a Parti Őrség újonnan beszerzett típusa, a HC-144 Ocean Sentry (CASA CN-235) áll.   

hestia-ch146-cc130-jacmel-100127.jpg

A Griffonok Haiti déli részébe, egy Jacmel melletti, 1000 méteres aszfaltpályával rendelkező repülőtérre települtek. A reptér alkalmas volt a CC-130 Hercules típus fogadására is, de nagyobb gépet csak korlátozottan bírt el. 

hestia-atc-jacmel-100126.jpg

A kanadai irányítók ugyanúgy egy szabadban felállított asztal mellől irányították a forgalmat, mint amerikai kollégáik.

hestia-ch124-leogan-100130.jpg

A kanadai haditengerészet egy fregattal és egy rombolóval vett részt a Hestia műveletben. A HMCS Athabaskan nevű romboló CH-124 Sea King helikoptere Port-au-Prince közelében, Leogannál teszi le ivóvízből álló, külső függesztéssel szállított rakományát. 

haiti-c17-aerodomedejacmel-100202.jpg

Az ivóvizes palackokkal megrakott raklapok mögött egy alaszkai C-17-es száll fel. 

haiti-mh60s-100212.jpg

Azokat a sérülteket, akiknek állapota megnyugtató módon stabilizálódott, helikopterekkel szállították vissza a hajókról a szárazföldi ellátóhelyekre. Ez a február 12-én készült kép éppen egy ilyen pillanatot örökített meg.

haiti-mh53-fortmchenry-100210.jpg

A partraszálló műveletek támogatására alkalmas USS Fort McHenry nagyméretű repülőfedélzetéről egy MH-53 Sea Dragon indul a partra. A forgószárnyas aknásznaszád röptét a helyi halászok figyelik apró vitorlásukból.

haiti-ch53-100223.jpg

Jól jött a Super Stallion helikopterek kapacitása, amelyek egy-egy Seahawk rakományának többszörösét képesek szállítani. 

haiti-mv22-gitmo-100124.jpg

A tengerészgyalogság MV-22-ese Guantanamóban, indulásra készen. Az Osprey-k hajófedélzeti üzemeltetését meghagyták a helikopter-hordozóknak, mivel azok személyzete rendelkezett a legnagyobb ilyen irányú tapasztalattal.

hestia-ch146-jacmeldock-100226.jpg

Az egyik terepszínű Griffon egy mólóra szállt le, hogy felvegye és az ország belsejébe repítse utasait. 

ada-cn235.jpg

Számos más légierő is küldött több-kevesebb repülőgépet vagy helikoptert Haitire. Például a francia Armée de l'Air, amelynek CN-235-ös szállítógépét éppen kirakodják.

haiti-uh60-honduras-1003.jpg

Még márciusban is érkeztek helikopterek, mint ez az amerikai UH-60 Black Hawk, amelyet  Hondurasból szállított át egy C-17-es.

* * *

Fotók:

Canadian Forces Combat Camera

Heavy Airlift Wing

Ministére de la Défense

U.S. Air Force

U.S. Coast Guard

U.S. Navy